Івано-Франківськ

У червні чи у серпні: як учні та студенти Прикарпаття завершать навчальний рік

Можливо, діти завершать навчальний рік аж наприкінці літа.

В Міністерстві освіти і науки розробили два сценарії розвитку подій в навчанні. Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА з посиланням на Міністерство освіти і науки.

Якщо карантин завершиться до першого тижня червня,  то після нього для дітей організують так зване «коригуюче навчання»: вчитель визначить теми, які важливо вивчити разом з ним та теми для дистаційного опрацювання. Навчальний рік тоді завершиться наприкінці місяця.

Якщо карантин триватиме до початку серпня, то усі учні закінчать навчання наприкінці травня, окрім одинадцятикласників. В такому випадку вже з початку навчального року вчителі будуть робити зріз знань та визначати теми, які потрібно наздогнати. А ЗНО для учнів 11 класу розпочнеться  в середині серпня та завершиться у вересні.

«Карантин продовжено – до 24 квітня навчання точно триває за дистанційною формою. Сподіваємось на краще і що карантин закінчиться 24 квітня, але ми маємо бути готові до різних варіантів розвитку подій. Тому МОН розробило два сценарії, зважаючи на ситуацію з карантином», – підтвердила таке рішення т.в.о міністра освіти у науки  Любомира Мандзій.

Щодо університетів, то екзаменаційно-залікові сесії можуть провести дистанційно. У випадку, якщо обов’язкову аудиторну роботу студенти не можуть виконати дистанційно –  навчальний заклад має перенести її на наступний навчальний рік.

Читайте також в ПІК:

Прикарпатцям тепер легше отримати допомогу з безробіття

Невтішний прогноз для українців: інфляція гривні та долар по 30

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено