Івано-Франківськ

М’ясні ряди на Центральному ринку Івано-Франківська дуже “сумні”

Карантин поступово позбавляє людей апетиту і грошей

 

1 scaled

Сьогодні на головному ринку обласного центру м’ясом та салом заповнена навіть не половина прилавків, повідомляє ПІК.

Живність набирає ваги, люди бережуть заощадження

Обмежена пропозиція на м’ясо провокує доволі високі ринкові ціни. Яловичину продають по 170 -160 гривень за кілограм. Свинина коштує 100 – 80 грн. Солонина – в основному 100 – 90.
Покупці здебільшого тільки придивляються до їстівного товару і йдуть собі далі. Мабуть, нема колишнього апетиту, або закінчуються в сім’ях гроші. Що буде перед Великоднем, побачимо.

«Дякувати карантину. Трохи народ схудне, а живність набере у хлівах більшої ваги, тож ґазди бодай трошки більше зароблять», – з оптимізмом сказав кореспонденту ПІК покупець Микола.

Реалізатори ж, коментуючи ситуацію, обмежувались короткою фразою: «Самі бачите, що відбувається».

2 scaled3 scaled

Санітарна служба міняє норми

Тиждень тому мер Івано-Франківська у прямому ефірі нагадав власникам та керівникам ринків міста, що в умовах карантину на 10 квадратних метрів ринкової площі має бути один покупець. Таку вимогу висував уряд.
З того часу жодних нагадувань про це журналісти ПІК на ринках міста не бачили і не чули. Але карантин, затримавши людей у квартирах, сам прорідив звичні натовпи покупців. Вчора на центральному ринку наднормативна кількість людей була часом лише у молочному секторі та на овочевій гуртівні просто неба.
Сьогодні настали «нові часи» у цих питання. За Постановою Головного державного санітарного лікаря органи виконавчої влади та місцевого самоврядування отримали свіжі рекомендації щодо роботи продуктових ринків у період карантину.

Мова про те, що:
▪️здійснювати торговельну діяльність можуть лише зареєстровані оператори ринку харчових продуктів;
▪️на 20 квадратних метрах торговельної площі може перебувати щонайбільше один відвідувач;
▪️ринки мають забезпечити можливість покупцям у чергах тримати дистанцію не менш ніж 1,5 метра і таке інше.
«Відповідальність за дотримання умов при відкритті ринків і рішення про доцільність їх відкриття повністю залежить від рішень органів місцевого самоврядування», йдеться у документі.

Але все залежить від нас

Ніхто краще, ніж ми самі, не проконтролює як стоїмо, де стоїмо і чи нагально треба тут стояти“, – сказала пані Маруся із села Сілець, яка продає молочне на центральному ринку.

Коронавірусу, звичайно, вона боїться. Але має дві корови, дають багато молока – не виливати ж. Та й копійка в хаті потрібна. Господиня торгує у повному екіпіруванні: маска, рукавиці, антисептик. Добирається до міста в легковій машині.
Чи гарантує все це повну безпеку? Ні. Але береженого Бог береже!

4 scaled6 scaled

До слова,  в Івано-Франківську відновив роботу продуктовий ринок «Східний», що на вулиці В. Стуса.  Керівництво ринку обіцяє пускати людей лише в масках та рукавичках.

Читайте також у ПІК:
За кордоном від коронавірусної інфекції померло четверо українок
До поліції Прикарпаття надійшло 88 повідомлень про порушення правил карантину

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено