Івано-Франківськ

Україна залишилась без Івана Вакарчука

Чин похорону, який відправляли сьогодні, 5 квітня, у Свято-Покровському храмі Львова, транслювали онлайн, пише ПІК.

vakarchuk

На панахиді за  Іваном Олександровичем були лише рідні, але всі бажаючі могли дистанційно долучитися молитвою за допомогою онлайн.

Вчора знаменитий син покійного – Святослав Вакарчук, поширивши у мережі звістку про смерть батька, написав: «… не стало мого кращого друга … Людини, яка відчувала, розуміла і знала мене краще, ніж будь-хто на цій землі … Не стало люблячого чоловіка, і батька, ректор Львовского национального университета имени Ивана Франко в 1990—2007 и в 2010—2013 дідуся … Людини, яка створила міцну і люблячу сім’ю … Не стало справжнього патріота … Людини, яка своїм розумом і серцем отримувала нашу незалежність, а потім по цеглинці будувала рідну державу …».

Івану Вакарчуку було 73 роки. Він – Герой України, доктор фізико-математичних наук, заслужений діяч науки і техніки України. Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка в 1990—2007 та в 2010—2013  роках. В 2007 – 2010-х  був міністром освіти і науки України, впровадив ЗНО, вселивши в серця українців віру у чесний вступ до вітчизняних вузів. В останні роки його найчастіше називали просто батьком свого співочого сина. І в цьому теж велике щастя Івана Вакарчука.
Світла йому пам’ять!

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено