Івано-Франківськ

Як у Івано-Франківську пройде Вербна неділя?

Парафіяни зможуть освятити гілки верби

Про це повідомляють на сайті Івано-Франківської Архієпархії, пише ПІК.

« Будемо просити людей ставати на Майдані Шептицького, по вулиці Низовій, біля Ратуші на відстані метр-два одні від одних. Буде кілька Святих Літургій, тому люди зможуть прийти в різний час», – зазначив настоятель Архікатедрального собору Святого Воскресіння м. Івано-Франківська отець Юрій Новіцький.

Подібним чином будуть освячувати Пасху. Освячення відбудеться у суботу з 12 години, в кількості 20-30 людей, які стоятимуть на вулиці.

«В минулі роки ми освячували з 17-ї години, тому о 19-ій був пік, приходило кілька сотень і навіть тисяча вірних. Цього року розтягнемо цей процес на два дні», – проінформував отець Юрій.

До слова, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав просить вірян у Квітну неділю та Великдень молитися онлайн.

«Дуже прошу вас поставитися з розумінням до того, що у Квітну неділю та на Великдень ми всі не зможемо бути разом у храмі. Ми єднатимемося в молитві через трансляцію. А тим, хто прийде, — доведеться молитися надворі, на подвір’ї біля собору. До храму зможуть потрапити тільки священнослужителі і ті, які допомагають звершувати богослужіння», — повідомив Блаженніший Святослав  на завершення Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового 5 квітня 2020 року.

 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено