Івано-Франківськ

Карантин: на пенсіонерах поліція не «зациклюється» (ФОТО)

Людей віком за 60 навіть не видно на вулицях Франківська.

20200331 121614 scaled e1586234192922

Вчора був перший день жорсткого карантину. Майже зразково дотримувались його вимог найбільш послушні іванофранківці – пенсіонери. Вони просто сиділи вдома, як Кабмін приписав. А він своєю постановою № 211 дозволив виходити із домівок тільки літнім людям, про яких немає кому піклуватися, пише ПІК.

Не було бабусь та дідусів на лавочках біля своїх під’їздів та в скверах. На світлині ви бачите одну з найкращих відпочинкових зон у середмісті. Вчора з ранку і до вечора тут стояла вселенська тиша.

Попри те, в другій половині дня поповзли у мережі чутки, що поліція штрафує літніх людей, як тільки вони попадають в поле її зору. На це під час брифінгу в ОДА заступник начальника Головного управління поліції в Івано-Франківській області Василь Кіцелюк казав:

«Відверто не коректна інформація. Поліція дійсно працює в посиленому режимі задля запобігання порушень карантину. Але на пенсіонерах ніхто не «зациклюється». Ніхто їх не штрафує. За великим рахунком, у випадку порушення з боку будь-кого, працівник поліції  тільки складає за фактом протокол, а остаточне рішення щодо штрафу приймає суд».

Пан Кіцелюк нагадав, що під час посиленого карантину забороняється насамперед: пересуватися на вулиці без маски, без паспорта та групами більш як дві особи. А також забороняється відвідувати парки, сквери, ігрові майданчики. За порушення цих вимог передбачений штраф у розмірі від 17 000 до 34 000 гривень.
Вчора жодний пенсіонер у Франківську не попав під цю санкцію.

Читайте також у ПІК:

Статистика щодо коронавірусу: тільки раз на добу!

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram та Youtube.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено