Івано-Франківськ

На зарплату медикам інфекційної лікарні Прикарпаття виділили 1,3 млн гривень

Є два шляхи для збільшення заробітної плати медичним працівникам

Першою лікарнею, що почала приймати хворих на COVID-19, стала Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня. Вже на початку березня очільники Прикарпаття зосередили всю увагу на цьому медзакладі і на сьогодні направили туди 1,3 млн гривень“, — повідомляє журналістам ПІК перша заступниця голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка.

Днями Кабінет Міністрів прийняв постанову, що передбачає суттєве збільшення заробітної плати медикам. На запитання журналістів ПІК звідки ці гроші будуть брати,  Марія Савка пояснила, що є два шляхи.

Перший – це гроші державного бюджету, так званий пакет «COVID-19», що передбачає оплату тим лікарняним закладам, які займатимуться лікуванням інфікованих коронавірусом, а другий – це пошук ресурсу на місцях.

«Ми маємо розуміти, що виконавча влада та органи місцевого самоврядування мають долучитися до цього процесу, та шукати в бюджетах додатковий фінансовий ресурс, щоб платити лікарям достойну заробітну плату. В нашій роботі основне – це люди», – додала заступник голови.

До слова, в першу лінію боротьби з коронавірусом вступило 11 медичних закладів області в повній готовності.


Читайте також у ПІК:

Прикарпаття отримає ліки  на випадки важкої форми коронавірусу

Новий міністр охорони здоров’я України заспокоїв бригади швидкої допомоги

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено