Івано-Франківськ

Країна-острів, де найкраще стримують поширення коронавірусу

Там попри інші карантинні заходи, впровадили шалені штрафи.

 

tajvan

Виявилося, що найбільш ефективно захищають людей від «китайської напасті» на Тайвані, пише ПІК з посиланням на повідомлення СNN у ЗМІ.

Лідера зі списку країн, де ситуація досить благополучна, вибирали за декількома пунктами: як давно завезли вірус, яка чисельність населення і співвідношення цих даних до числа хворих, а також, які заходи прийняті і як держави допомагають людям.

На острові Тайвань жителів майже стільки, як в Австралії. Але справляється Тайвань з коронавірусом краще, попри те що на початку епідемії експерти, в тому числі вчені з американського університету Хопкінса, прогнозували тут одну з найбільш несприятливих ситуацій. В основному через близькість до епіцентру спалаху, материкового Китаю.

– Однак через десять тижнів після початку епідемії, в Австралії зареєстровано майже 5000 підтверджених випадків, а на Тайвані — менше ніж 400, – повідомляють у виданні. Це результат жорстких карантинних заходів, в списку яких 124 пункти. Це, зокрема, заборона поїздок з Китаю і в Китай, припинення стикування круїзних лайнерів в портах острова і введення суворих покарань для порушників карантину. Скажімо, вчора на Тайвані, оштрафували на 33 тисячі доларів США чоловіка, який вирішив порушити карантин заради відпочинку у нічному клубі.

До слова, вчора Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до народу з приводу посиленого карантину в нашій країні, сказав: «Санкції за порушення правил карантину, наприклад, в Італії становлять до трьох тисяч євро, у Франції майже чотири, в Сінгапурі до десяти тисяч доларів, а в Іспанії до тридцяти тисяч євро“.

Читайте також у ПІК:

Українцям пояснили щодо обмежень на період карантину для людей віком від 60 років

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено