Івано-Франківськ

Чому не варто довго носити рукавиці, аби вберегтися від коронавірусу

Все більше людей нарівні з маскою носять одноразові рукавиці, аби таким чином вберегтися від вірусу.

Та насправді вони не надто ефективні у боротьбі з коронавірусом, а інколи – й сприяють його розповсюдженню.

Причина – від вірусів або бактерій гумові разові рукавиці можуть захистити лише у дуже короткий проміжок часу. Адже матеріал, з якого зроблені ці рукавиці – пористий. І чим довше їх носиш, тим імовірніше збудники хвороб проникнуть крізь рукавиці на руки. Тобто, використання рукавиць точно не замінює дезінфекції або ретельного миття рук. Але дає людині оманливе відчуття безпеки, пише ПІК.

Якщо ви торкаєтеся у рукавицях вашого телефону або залазите до кишені, ви так само переносите туди вірус. А йому так само байдуже, чи він потрапляє на обличчя з голої руки чи з рукавиці. Саме тому вдягати рукавиці у супермаркеті немає сенсу. І хоча люди у гумових рукавицях й думають про те, що не треба мацати руками обличчя, однак мимоволі це все одно стається регулярно.

Саме тому лікарі не лише застерігають від оманливого відчуття безпеки, а й попереджають: разові рукавички можуть і підвищити ризик зараження. Адже у гумових рукавицях рука швидко починає пітніти. А тепле, вологе середовище є ідеальним для різного роду бактерій і вірусів.

До того, ж при зніманні рукавиць людина може перенести всі небезпечні бактерії на зап’ястя чи рукав.
Тож у боротьбі з коронавірусом ліпше ретельно мити руки з усіх боків упродовж 20-30 секунд, тримати дистанцію на людях і по можливості залишатися вдома. Якщо й використовуєте рукавиці, зважайте на правильну утилізацію. Рукавиці треба, як і використані маски, викидати у смітник в окремому пакеті.

Читайте також:
Карантин: на Франківщині можуть ввести комендантський час

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено