Івано-Франківськ

У Галицькому районі чиновники змовилися з підприємцями, аби присвоїти пів мільйона гривень

Служба безпеки України спільно з правоохоронцями викрили розкрадання під час проведення природоохоронних заходів на території Галицького району. Мова йде про

Як пише пресслужба обласного управління СБУ, кілька підприємців уклали угоди з місцевою владою одного з населених пунктів району на проведення робіт із захисту території від підтоплення. Кошти за проведення робіт підприємцям перерахували у повному обсязі. Втім, необхідні роботи комерсанти фактично не проводили. А фахівець, залучений замовником для здійснення технічного нагляду та контролю за якістю та обсягами робіт, не вимагав підрядників виконати всі передбачені роботи.

«Досудове розслідування задокументувало, що через оборудку підприємці, які діяли у змові з службовцями органу місцевого самоврядування, заволоділи коштами у сумі майже 580 тисяч гривень зі спеціального фонду охорони природного навколишнього середовища. Наразі службовцю, двом підприємцям та фахівцю, відповідальному за технічний нагляд, оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підробленні) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про застосування міри запобіжного заходу», – кажуть в обласному управлінні СБУ.

У межах відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин оборудки та притягнення до відповідальності інших осіб, що причетні до незаконних дій.

Читайте також:
На Івано-Франківщині можуть максимально обмежити пересування

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено