Івано-Франківськ

Міністр економіки запевнив, що ціни на продукти не зростатимуть

Непередбачуваних стрибків не було і не буде, запевнив міністр економіки Ігор Петрашко.

Про це повідомили в пресслужбі Мінекономіки, пише ПІК.

За словами Петрашка, причини зростання цін носять, в першу чергу, сезонний характер. Адже, традиційно перед Великоднем спостерігається подорожчання окремих категорій продуктів. Але непередбачуваних стрибків не було і не буде, запевнив він. Другою причиною зростання цін, міністр назвав девальвацію, яка відбувається з валютою. Третя причина — спекуляція, над подоланням якої в міністерстві вже працюють.

Також міністр зауважив, що три тижні тому був ріст цін за певними категоріями товарів, який вдалося зупинити. Загалом, за останні 10 днів ціни не зростали.

«Недопущення продовольчого дефіциту та стабілізація цін на продукцію першої необхідності та медичні вироби – це виклики, які постали перед міністерством. В рамках цього ведеться активний щоденний моніторинг стану цін на харчові товари, а також залучаються до діалогу виробники, дистриб’ютори та магазини. Наразі внутрішній продовольчий ринок наповнений усіма категоріями товарів, а цінова ситуація є стабільною і контрольованою», – наголосили в пресслужбі.

До теми:

«У травні країна йде на роботу»: Уряд представив стратегію виходу України з карантину

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено