Івано-Франківськ

Бюджет Бурштина пустий. Під загрозою функціонування лікарні

Компанія ДТЕК Бурштинська ТЕС замість майже 2 мільйонів гривень податку перерахувала до місцевої казни 4 гривні.

Про це у «Щотижневому коментарі» повідомила сьогодні Бурштинський міський голова Роксолана Джура, пише ПІК.

«Вперше компанія ДТЕК Бурштинська ТЕС 7 квітня не заплатила в міський бюджет податок на доходи фізичних осіб. Жодного офіційного листа, на основі чого це відбулося, ми не отримали. Це, як мінімум, непорядно у відношенні до місцевого самоврядування. Якщо завтра-після завтра це питання не врегулюється, ми будемо змушені повісити замок на міській лікарні», – сказала Джура.

Йдеться про те, що казна міста практично порожня. Зокрема, немає з чого виплачувати додаткову заробітну плату лікарям, передбачену урядом за працю в умовах пандемії.

В компанії ДТЕК нинішню ситуацію аргументують таким чином:

“Ми завжди платили податки в повному обсязі і своєчасно. За 2019 рік ми заплатили 41,9 млн грн податків до бюджету Бурштина і 270,7 млн грн податків до бюджету Івано-Франківської області.

 Сьогодні економічна ситуація складається таким чином, що ми, як і більшість інших бізнесів, змушені змістити оплату податків на 1-2 місяці.

 Причиною зміщення термінів виплат стала системна криза в енергетичній галузі, яка призвела до незатребуваності вітчизняної теплової генерації та вугільної продукції. Ситуація ускладнюється пандемією коронавірусу і світовою економічною кризою. Це призвело до дефіциту обігових коштів у компанії”.

Бурштинці, тим не менше мають надію, що проблему певним чином таки вдасться врегулювати.

До слова, краяни цінують ту допомогу засобами захисту, яку великий бізнес надає лікарням Прикарпаття  у боротьбі з коронавірусом.

Читайте також у ПІК:

У Брошнів-Осадській громаді безкоштовно тестують вчорашніх заробітчан на коронавірус

Наразі Україна рухається за оптимістичним сценарієм щодо COVID-19

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено