Івано-Франківськ

Франківські священники передали медикам апарат ШВЛ

Сьогодні, в умовах пандемії коронавірусної інфекції, даний апарат є вкрай необхідний та може врятувати не одне людське життя.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, пише ПІК.

«На цей час сім хворих постійно потребують підключення до апарату ШВЛ. На протязі двох годин цей апарат вже буде застосований для потреби хворого, який нещодавно поступив до нас», – розповів Роман Остяк, Головний лікар ОКІЛ.

Настоятель Архікатедрального собору Юрій Новіцький розповідає, що ідея покупки апарату ШВЛ народилася в нього спільно зі священниками Архікатедрального собору після того, як розпочалася епідемія та оголосили карантин і вони по ЗМІ почули, як зростає волонтерський рух.

«Коли люди, попри зусилля держави, організовуються, щоби допомогти потребуючим у цій біді, ми також не могли стояти осторонь, адже сьогодні головне рятувати людське життя», – поділився священнослужитель.

Він також додає, що в соборі влітку планували зробити ремонти катехитичного центру, Однак коли почули, що є велика необхідність в цих апаратах, економічна рада храму прийняла рішення пожертвувати ці кошти  саме для купівлі апарату ШВЛ.

Читайте також:

Більшість українців не планують йти на Великдень до церкви,- опитування

«Ми стоїмо на порозі нового світу. Яким він буде – залежить від усіх нас», – Блаженнійший Святослав

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено