Івано-Франківськ

Обіцяну тисячу пенсіонери отримають після 20 квітня

Виплати почнуться одразу, як президент Володимир Зеленський підпише ухвалені Верховною Радою зміни до державного бюджету-2020.

Тисячу гривень поки що не отримав ніхто. Пенсійний фонд зобов’язаний провести цю виплату у квітні, але після внесення змін до державного бюджету. Зміни до державного бюджету прийняті, але наразі ці зміни до закону поки що не підписані. Пенсійний фонд чекає на це. Щойно закон буде підписано, ми готові розпочати виплату тисячі гривень“, — повідомила заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду Олена Бойко, повідомляє ПІК з посиланням на Суспільне.

Для виплати одноразової допомоги у розмірі 1000 гривень більш ніж 10,6 млн українців буде спрямовано понад 10 млрд грн.

Олена Бойко також повідомила, що до кінця виплатного періоду (25 квітня) Пенсійний фонд буде нараховувати ці кошти у той спосіб, який обрав для себе кожен пенсіонер: або на Укрпошту, або на банківські рахунки. Тобто як виплачується пенсія, так і буде виплачуватися тисяча.

Виплати буде здійснено:

– пенсіонерам, розмір пенсії яких з урахуванням усіх надбавок не перевищує 5 тис. грн на 1 квітня 2020-го;

– особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;

– особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю. Однак сюди не входять ті особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які одночасно з цією допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника;

– особам, які не працюють і досягли загального пенсійного віку, але не отримали права на пенсійну виплату.

Читайте також: У травні матимемо 12 вихідних

90 тисяч українців стали безробітними за час карантину

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено