Івано-Франківськ

Кількість безробітних в Івано-Франківську збільшилась вдвічі

У порівнянні з минулим роком, в Івано-Франківську вдвічі збільшилася кількість безробітних людей, які звернулися у міський центр зайнятості.

Про це повідомила його очільниця Юлія Вінтоняк, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

З початку уведення карантину в Івано-Франківському міському центрі зайнятості 574 людини отримали статус “безробітного”. Всім їм призначено державну допомогу. Зволікань з виплати немає.

«Ця цифра збільшилася у два рази, якщо порівнювати минулий рік у такий же ж період. На час карантину багато хто звільнився, багато кого звільнили. Слід зазначити – надання статусу проводиться без підбору роботи», — розповіла директорка Івано-Франківського міського центру зайнятості Юлія Вінтоняк.

До слова, відповідно до змін, статус безробітного надається людям з першого дня реєстрації у службі зайнятості за заявою без вимог до потрібної роботи. Допомогу з безробіття призначають з першого дня реєстрації на підставі поданої заяви.

На сьогодні розмір мінімальної допомоги з безробіття складає 1000 грн. Максимальний — чотири прожиткові мінімуми. Раніше мінімальна сума допомоги становила 650 грн.

Читайте також:

На хабарі у 500 доларів «погорів» лісничий на Прикарпатті

На Яремчанщині одужав перший хворий на коронавірус

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено