Івано-Франківськ

Маячня: Компартія продовжує збирати мільйонні внески

Більшість донорів КПУ - це її члени, здебільшого колишні нардепи від партії чи очільники партосередків.

Таку інформацію оприлюднили активісти з громадського руху “Чесно”, пише ПІК.

Нагадаємо, що реєстрацію КПУ намагалися скасувати ще 2015 року, але вона досі має понад 600 осередків в усіх областях України.

Найбільше грошей у 2019 році (162,8 тисячі гривень) пожертвував на партію Георгій Буйко – народний депутат України III-IV скликань, нині директор газети “Комуніст», очільник Донецької обласної організації КПУ. Згідно з даними в держреєстрах, бізнесу Буйко не має.

“Сам Петро Симоненко віддав партії  50 тисяч гривень. На сайті КПУ реквізитів для внескодавців немає”, – заявляють активісти.

На сайті НАЗК у звітах КПУ можна простежити помітну динаміку зростання кількості донорів. У 2018-му партія отримала 608 тисяч гривень від 43-х людей, а протягом 2019-го – 4,7 мільйона від 306 донорів.

Нагадаємо, що минулого року НАЗК виявила порушення у звітності майже усіх українських партій. У списку порушників були насамперед парламентські  політичні партії «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та «Голос». КПУ у списку згадана нижче «Свободи», «Народного контролю», «Громадянської позиції» та «За Україну».

Читайте також у ПІК:

СБУ хоче продовжити заборону російських соцмереж

Кремль не витримав правди і заблокував сайт українського міністерства

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено