Івано-Франківськ

Місяць лікувався та помер від наслідків коронавірусу шостий пацієнт у Надвірній

Чи є ситуація щодо поширення COVID-19 у Надвірнянському районі найбільш тривожною в Івано-Франківській області?

Впродовж кількох тижнів серед районів Прикарпаття  статистика фіксує  у Надірнянському найбільше вражених коронавірусною інфекцією, пише ПІК.

У період з 12 березня і станом на 21 квітня в районі 73 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби (6 пацієнтів одужали, 6 – померли). Загалом лікарні району отримали 183 результати лабораторних досліджень на COVID-19. З них 110 – негативних. Ще 65 зразків біологічних матеріалів знаходиться на ПЛР-дослідженні, йдеться у повідомленні Надвірнянської районної ради.

Сергій Ємельянчук, головний лікар Центральної районної лікарні у розмові з коресспондентом  ПІК прокоментував ситуацію таким чином:

«Сьогодні від наслідків коронавірусної інфекції помер чоловік 1937 року народження. Лікувався місяць. Але надзвичайно підступний коронавірус забрав людину.

Звичайно, що ситуація з поширенням COVID-19 у нас не є простою. Але оперуючи лише кількістю хворих, не коректно робити узагальнені висновки. Треба враховувати кількість проведених тестів, чисельність населення тощо.

Скажімо, у Надвірнянському районі мешкає 115 тисяч людей і маємо 73 хворих на COVID-19. В Калуському районі – 60 тисяч населення і 90 інфікованих… Певну тенденцію можна простежити на прикладі інших міст та районів області. Ми вживаємо усіх можливих заходів для запобігання подальших спалахів інфекції й не втрачаємо надії на покращення ситуації», – сказав Ємельянчук.

Зазначимо, що коронавірус, джерелом розповсюдження якого в районі став у березні  один із мікрорайонів Надвірної,  виявили: м. Надвірна – 48 випадків, смт Битків – 2, с. Білі Ослави – 2, с. Верхній Майдан – 1, с. Волосів – 1; с. Гаврилівка – 4, с. Гвізд – 1, смт Делятин – 2, с. Заріччя – 1, с. Зелена – 4, с. Лоєва – 1, с. Пасічна – 1, с. Пнів – 1, с. Стримба – 1, с. Тисменичани – 2, Чорні Ослави – 1.

Медики вважають, що більшість цих випадків є похідними від “надвірнянського джерела”.

Читайте також у ПІК:

На Івано-Франківщині 6 священників хворі на коронавірус

Тисменицький район у числі найбільш уражених Covid-19 районів Прикарпаття

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено