Івано-Франківськ

Прикарпаття отримало понад сім мільйонів гривень від НСЗУ на виплати медикам

Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня отримала перші виплати за квітень від Національної служби здоров'я -- 7,3 млн грн.

Торік за цей само період субвенція із держбюджету для ЦМКЛ становила 4,4 млн грн. Тобто тепер уже на 65% більше. Ці кошти скерують персоналу на доплати до заробленого за місяць, а також на медикаменти, пише ПІК з посиланням на Голос України.

ЦМКЛ як лікарня першої групи лікування COVID-19 отримає від НСЗУ ще кошти за додатковий пакет послуг. Крім того, на останній сесії Івано-Франківської міської ради депутати вирішили доплатити всім медикам, задіяним на боротьбі з коронавірусом, по 10 тисяч гривень за квітень. Це стосується й закладів обласного підпорядкування — інфекційної лікарні та фтизіопульмонологічного диспансеру.

В Івано-Франківській області серед 644 офіційно підтверджених випадків коронавірусної хвороби 135 — серед медперсоналу. На жаль, є вже другий випадок смерті через COVID-19 — медсестри Богородчанської ЦРЛ. Це викликає зрозуміле занепокоєння серед медиків. Та ще й геть знущальний аванс за березень неабияк збурив. Тож підтримка держави та органів місцевого самоврядування нині вкрай важлива.

Читайте також:

В Україні створили ліки проти коронавірусу: починаються клінічні випробування

Щоденник лікаря, який захворів на коронавірус: ця хвороба ні на що не схожа

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено