Івано-Франківськ

Чехія першою в Європі вирішила вийти із карантину. Чи не зарано?

Країна однією із перших ввела карантин, і однією із перших з нього виходить.

Про це пише ПІК з посиланням на Радіо Свобода.

Уряд Чехії вирішив скасувати загальнонаціональний карантин який був введений в середині березня через епідемію коронавірусу. Це пов’язано з тим, що в країні захворювання на Covid-19 пішло на спад. Станом на 23 квітня там захворіло лише 6 людей. За весь час в країні було інфіковано понад 7 тисяч людей, понад 2 тисячі одужали, 210 померли.

Країна  також відкриває державні кордони. Громадяни Чехії знову зможуть вільно переміщатися по Чехії і виїжджати за кордон (за умови двотижневого карантину після повернення). Проте туристам в’їзд в країну все ще заборонений(за виключенням студентів, які навчаються у чеських вишах та людям із бізнес-візами). Дозволено збиратися групами по 10 осіб.

Уже в понеділок, 27 квітня, відновиться навчання в школах та університетах, відкриються великі магазини, фітнес-центри, з 11 травня запрацюють торгові центри та перукарні, а  25 травня  відкриють кафе, ресторани, готелі  та буде знято більшість інших обмежень. Також з першого травня в Чехії запустять програму “Розумний карантин”, яка дозволить державі відстежувати можливі контакти із зараженими за допомогою сигналу мобільного телефону та оплат банківських карток.

До слова,  поки в Україні діє жорстокий карантин, європейські держави поступово із нього виходять. В Данії та Норвегії відкрилися школи та дитячі садочки, в Австрії – магазини, в Німеччині почали працювати підприємства, і навіть в Італії готуються до поступового послаблення карантинних заходів.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено