Івано-Франківськ

Як Україна буде виходити з карантину? Що відкриють в першу чергу?

Уряд оприлюднив 5-етапний план виходу з карантину.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль опублікував у Фейсбук дорожню карту виходу із карантину, пише ПІК.

“Уряд має чіткий план виходу з карантину. Він складається з 5 етапів. Стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворювання”, – написав Шмигаль.

Згідно з документом, на першому етапі відкриють парки та інші зони відпочинку (окрім дитячих майданчиків), дозволять роботу салонів краси, оптових та роздрібних непродовольчих ринків, кав’ярень (на винос), автомийок, веломагазинів, велопрокатів, нотаріусів, адвокатів та аудиторів, а також тренування у командних видах спорту.

На другому етапі передбачають відкриття тренажерних залів та фітнес-центрів, готелів, дозволять ресторанам та кафе обслуговувати клієнтів на виніс, відновлять роботу кінотеатрів на відкритих майданчиках, знімуть обмеження з побутового обслуговування населення, з проведення спортивних змагань (до 50 учасників, без глядачів) та почнуть підготовку до ЗНО.

Третій етап передбачає відновлення роботи метрополітену для спецперевезень, міжміського сполучення (в межах області). На цьому етапі відкриють магазини в торгово-розважальних центрах , театри та кінотеатри, спортивні та дитячі майданчики, санаторії, бази відпочинку та всі заклади громадського харчування.

На четвертому етапі відновлять роботу всього громадського транспорту та знімуть інші обмеження з торгово-розважальних центрів, закладів культури, освіти.

На п’ятому етапі планують скасувати інші обмеження.

109462 1 ru large

Нагадаємо, карантин в Україні за офіційними даними має тривати до 11 травня.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено