Івано-Франківськ

Як у Києві та на Прикарпатті справляються з тестуванням на коронавірус

В місцевих лабораторіях Івано-Франківської області найбільший обсяг ПЛР-тестування.

У Києві необхідно відкрити нові лабораторії для обробки тестів на виявлення коронавірусу, тому що наявні не справляються з навантаженням.

Про це, в середу, 29 квітня, сказав голова комісії Київської міськради з питань охорони здоров’я Олег Гелевей, пише ПІК.

“Наші лабораторії вже не справляються. Центральна лабораторія міста Києва, згідно з усіма нормами, повинна надавати результати тестів протягом 48 годин. Так ось, вже не поодинокі випадки, коли результати тестів видають через три-чотири доби. Тому ми підкреслюємо те, що потрібно збільшити кількість самих тестів і відкривати ще лабораторії для визначення захворювання на коронавірус “, – сказав Гелевей.

Натомість, потерпаючи від неоперативності роботи референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України (м. Київ), в Івано-Франківській області налагодили ПЛР-тестування у своїх лабораторія.

«Якщо на початках у нас робили 30-50 тестів на добу, то сьогодні обласний лабораторний центр, лабораторії обласної інфекційної та обласної клінічної лікарень разом зробили за добу 337 ПРЛ-досліджень», – сказав вчора на брифінгу голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

Він назвав також обнадійливий факт щодо приборкання коронавірусу:

«Якщо раніше із закладок біоматеріалів в лабораторний ідентифікатор кількість позитивних результатів досягала 50%, то із названих 337 досліджень коронавірус підтвердився у 38 випадках. Це 10%».

Зазначимо, що станом на 30 квітня в Івано-Франківській області зафіксовано  862 випадки коронавірусної хвороби, у Києві – 1 401 випадок.

Читайте також:

Прикарпатські медики, які борються з коронавірусом, отримають доплати за березень

Коронавірус у дітей: наскільки великі ризики?

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено