Івано-Франківськ

Відходи птиці викинули поблизу села Насташине Галицького району.

Місцеві жителі підозрюють, що це зробили працівники фірми, яка займається виробництвом м'яса свійської птиці.

Про це повідомляє ПІК з посиланням на Суспільне.

“У село Конюшки зайшло підприємство. Місце його реєстрації нам невідоме, оскільки вони не хочуть його називати. З їхніх слів, працюють неофіційно. Прийшли зі Львова до нас. Проведені були громадські слухання, на яких вони стверджували, що утилізація всіх відходів буде проводитися на заводах. Сюди буде завозитися продукція, а відходи вони будуть забирати у Львів. Їхня діяльність продовжується близько місяця”, – розказує  житель села Насташине Андрій Бандура.

Голова села Конюшки Іван Іванців каже, що мова йде про фірму “Нілена”, яка працює на території населеного пункту:“Власник її – Гурак Дмитро Васильович. На тій території вони зробили реконструкцію і почали запуск виробництва. Коли я до них звернувся, то вони запевнили, що проблем не буде. Була із ними бесіда, що вони будуть помагати сільській раді. Ну, звичайно, це буде офіційна праця людей (ред. – працевлаштування), якщо будуть влаштовані, і це будуть йти податки в бюджет сільської ради”.

Сільський голова села Насташине Іван Драгун зазначає,що жодних договорів із підприємством щодо вивезення відходів не підписували: “До Насташинської сільської ради про те, що сюди мають вивозити якісь відходи тваринництва, ніхто не звертався. І сьогодні був до мене телефонний дзвінок, що така є в нас неприємна ситуація: вивезли із сусіднього села Конюшки, з птахоферми чи птахофабрики. Тому, я не можу сказати, яке там у них діє підприємство? У понеділок ми відповідно вже будемо звертатися в екологічну інспекцію з офіційним листом про те, що у нас на території вивезли відходи”.

На місце, де висипали відходи приїхала поліція.  Начальник сектору реагування рогатинської патрульної поліції Володимир Галат повідомив наступне: “Виїздом на місце події встановлено, що даний факт відбувся на території Галицького району, матеріали будуть передані Галицькому відділенню поліції для подальшої перевірки та прийняття рішення згідно з чинним законодавством”.

Додамо, здається, це не єдине місце куди висипали відходи птиці. Схоже два тижні тому знайшла в полі між селами Конюшки та Йосипівка Іванна Труш.

“Йшла там дорогою і почула неприємний запах. Пішла подивитися, бо там є стихійне сміттєзвалище. Я трохи нижче побачила яму, де були скиненні курячі пір’я і потрохи. Коли це було? – Десь приблизно на другий чи третій день Великодніх свят. Це перший раз. Пізніше, знову ж таки, коли їхала машиною, почула неприємний запах. Поїхала туди і побачила, що там більше вже стало цих відходів. І там уже ходили бродячі собаки”.

6b7651b9305a78bc f12f169750dd00be

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено