Івано-Франківськ

Прикарпатців попереджають про сальмонелу у польській курятині

Про небезпечну партію замороженого курячого м’яса повідомили у Держпродспоживслужбі.

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення по харчових продуктах щодо сальмонели в заморожених четвертинах курячих, експортованих з Польщі до Литви та до України.

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та обігу у строк не більше двох робочих днів. Також письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Довідка:  Сальмонельоз – гостра інфекційна хвороба, яка спричиняється бактеріями з роду Salmonella і супроводжується явищами гастроентериту та інтоксикації. Відомо близько 2200 сероварів сальмонел. Джерелом інфекції можуть бути тварини, птахи, люди, хворі на сальмонельоз або здорові бактеріоносії; найчастіше велика рогата худоба, свині, свійська водоплавна птиця, кури, у кишках яких з великою постійністю містяться різні серовари сальмонел. Нерідко інфікуються яйця птахів.Зараження найчастіше відбувається контактно-побутовим шляхом. У 96-98% випадків воно пов’язане зі споживанням інфікованої їжі. У харчових продуктах, особливо в напівфабрикатах, сальмонели не лише зберігаються, але й швидко розмножуються.

Читайте також:

Від чого найбільше помирають на Прикарпатті (Інфографіка)

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено