Івано-Франківськ

На Городенківщині рибпатрульні піймали браконьєра

Група рибпатрульних провела рибоохоронний рейд річкою Дністер у Городенківському районі.

Про це повідомили в Івано-Франківському рибпатрулі, пише ПІК.

«Вчора, 8 травня 2020 року на «гарячу лінію» Івано-франківського рибоохоронного патруля надійшла інформація про грубе порушення рибальства на річці Дністер в Городенківському районі Івано-Франківської області. Рейдова група рибпатрульних, що прибула на місце, близько 21 години на березі річки Дністер виявила чоловіка із забороненим знаряддям лову — саком («каблуком»), та сумкою, в якій знаходився улов» – повідомили в патрулі.

В улові знаходилася така риба: бистрянка російська – 3, вирезуб причорноморський – 2, ялець звичайний – 2 (види, що занесені до Червоної книги), заборонений до вилову Правилами любительського і спортивного рибальства рибець звичайний – 1. Також 11  верховодок звичайних, 2  бичка-піщаника та 2 головні, по одному екземпляру підуста звичайного, окуня звичайного та краснопірки (всього 26).

96549598 177285173735241 4509031923481313280 o

«Загальна вага незаконно здобутих ресурсів склала всього
1,2 кг», – інформує начальник Івано-франківського рибпатруля Любомир Стрембіцький, – «Серед червонокнижної риби бачимо два вирезуби розміром всього кілька сантиметрів, які в Дністрі могли б вирости до 8 кілограмів. Бачимо молодь яльця звичайного, три екземпляри виду що зникає  іхтіофауни України бистрянку російську. Всього порушник завдав збитків на суму 23 286 грн»

У зв’язку зі значним розміром завданих збитків, на місце події рибпатрульними були викликані працівники Городенківського поліції.

Поліцейські встановили особу, що здійснювала правопорушення (ним виявився мешканець с. Незвисько Городенківського району), здійснили запис свідчень, склали протокол огляду місця події при понятих та вилучили заборонене знаряддя лову.

До завершення слідчих дій Національною поліцією вилучена риба, як речовий доказ, передана на зберігання в Управління Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області.

Якщо Ви стали свідками порушень Правил любительського і спортивного рибальства – телефонуйте на «гарячу лінію»:(097) 392-72-80.

Читайте також:

Франківський рибпатруль виявив понад 100 метрів браконьєрських сіток в Дністрі

На Верховинщині працівники єгерської служби впіймали двох браконьєрів

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено