Івано-Франківськ

Життя 20-ти міст України під загрозою. Серед них й Бурштин на Прикарпатті

Мери та голови ОТГ підписали Звернення до керівництва держави. Сподіваються на порятунок.

Про це повідомляє ПІК з посиланням на офіційну інформацію Бурштинської міської ради.

Ініціатором Звернення до президента України, прем’єр-мінстра та голови РНБО виступила  голова Бурштина Роксолана Джура. Її підтримали, зокрема, голови Ладижина, Червонограда, Павлограда, Добропілля, Курахового, Вігледара, Селідового та інші.

“Почуйте наш крик відчаю!  Криза в енергетиці загрожує руйнівними наслідками для життєдіяльності міст, населення яких складає понад 560 тисяч населення”, – йдеться у колективному зверненні.

Словом, заявили про себе монопрофільні міста, а також ОТГ, на території яких працюють теплові електростанції, вуглевидобувні шахти, збагачувальні підприємства. Через гострі проблеми цих галузей, міста їх присутності потерпають через брак надходжень до місцевих бюджетів. Не мають ресурсу для підготовки інфраструктури до зими.

Сьогодні має відбутися онлайн-засідання круглого столу на чолі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем на тему “Подолання кризи енергетичної галузі” за участю усіх міст-підписантів. Учасники оберуть ініціативну групу з 5 міських голів, яка опрацьовуватиме усі проблемні питання.

Читайте нас у Телеграм

Читайте також:

20 травня: Чим примітний новий день

Підприємці влаштували масові протести біля Кабміну: в центр Києва стягнули силовиків (ВІДЕО)

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено