Івано-Франківськ

Двічі полонений український патріот втік з полону донецьких бойовиків

Двічі полоненому 29-річному українському патріоту Григорію Сінченку вдалося втекти з полону з підвалу донецьких окупантів, де його катували.

Про це повідомляє так зване “МВС” бойовиків ОРДО, яке розшукує його за нібито “вчинення тяжкого злочину”, пише Суспільне.

Окупанти не уточнюють, який саме “тяжкий злочин” вчинив Сінченко.

У повідомленні про розшук бойовики описали прикмети Сінченка, у що він був одягнений і додали його знімок, де на його обличчі видно численні синці та сліди від опіків. Крім того, вони пообіцяли нібито виплатити нагороду за інформацію про українського патріота.

Як повідомила Укрінформу матір Сінченка Тетяна Гулевська, окупанти, які називають себе “представниками спецслужб”, намагалися зв’язатися з нею і її родиною.

“Представники спецслужб” були вдома у моєї мами. Погрожували їй, мені, сину, казали, що якщо знайдуть, не випустять живим”, — розповіла Гулевська.

Через фото, яке опублікували бойовики, матір Сінченка зробила висновок, що її сина в полоні знову піддавали тортурам.

Що відомо:

  • Сінченка було заарештовано в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 року за нібито “партизанську діяльність, незаконне зберігання зброї та підриви вишки мобільного оператора”.
  • У грудні 2017 року чоловік в рамках обміну повернувся на підконтрольну Україні територію разом із 74 полоненими.
  • Окупанти катували Сінченка, який уже мав інвалідність третьої групи. Матір розповідала, що його “катували електрострумом, підвішували до стелі за викручені руки, душили й били”.
  • У жовтні 2019-го Сінченка знову затримали так звані “спецслужби” окупованого Донецька.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено