Івано-Франківськ

Степанов пояснив, чому в Україні захворіли на коронавірус понад 4 тисяч медиків

В Україні близько 20% всіх інфікованих COVID-19 складають медичні працівники.

Про це пише Дзеркало тижня, повідомляє ПІК.

95e33a9187c707 likari koronavirus

Як сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі програми “Свобода слова”, такий високий відсоток захворюваності COVID-19 серед медиків пов’язаний з тим, що медична система України не була готова до пандемії.

“На жаль, близько 20% всіх інфікованих на коронавірус, тобто 4112 особи – медики. Це сталося тому, що на початок епідемії наші лікарні не були готові до такого виклику. У нас не було ні засобів індивідуального захисту, ні респіраторів, ні масок. Також не були прораховані маршрути доставки хворих. Куди повинен приїхати хворий, визначалося вже в розпал епідемії”, – пояснив Степанов.

Зазначимо, що заступник Степанова, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що з ослабленням карантину Україна перейшла від стратегії зниження захворюваності COVID-19 до стратегії стримування захворюваності, і головна мета зараз – не допустити зростання захворюваності.

До слова, Україна планує перейти на ІФА-тестування. За словами Ляшка, Україна може робити їх до мільйона на добу. ІФА-тестування на антитіла на основі імуноферментного аналізу – це є третій вид діагностики на коронавірус.

Читайте також:

Від коронавірусу помер головний лікар Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги

Жахливий стан лікарняних палат у Долині(ФОТО

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено