Івано-Франківськ

Денис Шмигаль зустрівся з послами Великої сімки

Він зокрема зазначив: якщо лікарня не має хворих, це не значить, що лікарі не мають отримувати зарплатні.
Про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабміну, пише ПІК.

Зокрема, у зустрічі взяли участь: Тимчасова повірена у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Крістіна Квін, Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечилія, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураї, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Етьєн де Понсен, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Галадза, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, співробітник економічного відділу Посольства США в Україні Лін Дебевуаз”.

З українського боку в зустрічі також взяли участь Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, в. о. Міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Буславець та інші.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію з подоланням пандемії COVID-19, схвалену Кабінетом Міністрів України Програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії коронавірусу, продовження медичної реформи в Україні, співпрацю України з МВФ та інші актуальні питання співробітництва.

Денис Шмигаль наголосив, що пандемія коронавірусу надала певний імпульс українським реформам, в першу чергу реформі охорони здоров’я.

«В умовах пандемії – це та реформа, потреба в якій і недоліки якої проявилися найбільше. Реформа медицини має бути завершена за допомогою наших міжнародних партнерів, але коронакриза показала помилки, які були допущені при попередніх розрахунках цієї реформи, тому ми перераховуємо і тарифи з НСЗУ, і пакети послуг. Якщо інфекційна лікарня не має хворих, це не значить, що лікарі не мають отримувати зарплатні, –  заявив Денис Шмигаль.

Глава уряду також заявив, що сьогодні на порядку денному стоїть необхідність приватизації.

«Але питання в ціні, за яку можна приватизувати в час кризи підприємства. ТОП-10 підприємств уже підготовлені до приватизації в червні. Наприклад, уже можна оголошувати про продаж готелю «Дніпро», але якою буде його ціна в час кризи, коли готельний бізнес не працює? Звичайно ми будемо аналізувати, в який час виставляти ТОП-підприємства на продаж, але так звана мала приватизація буде відбуватися за планом, незалежно від кризи», – заявив Денис Шмигаль.

Говорячи про фінансову чи індустріальну підтримку великих промислових підприємств з великою часткою державної власності, Денис Шмигаль наголосив, що є ідея скористатись цим, як одним з інструментів розігріву економіки і розвитку промисловості.

Читайте також:

В Україні цього року не зміниться вартість електроенергії для побутових споживачів

Благодійний фонд надав допомогу Івано-Франківській облдержадміністрації(ФОТО)

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено