Івано-Франківськ

На Городенківщині збирають гриби

В  Карпатах лісових дарів ще не бачили, бо там дуже холодно.

Якими грибами нового збору вже смакують, дізнавалася журналіст ПІК.

gryb 3

«Днями поблизу села Хмелева, де я мешкаю, знайшов підберезники,  підосичники та маслюки. Із грибами я давно «на ти», вмію та люблю їх збирати, фотографувати, і смакую ними охоче», – розповідає фотограф і краєзнавець Ігор Нагірний.

Лісові дари, за словами чоловіка, росли за 10 метрів від дороги, що веде до села, під березами і тополями. Пан Нагірний стверджує, що гриби біля сільської дороги з’явилися так рано і в прохолодну погоду тому,  що ця місцина вдень добре прогрівається сонцем. Окрім цього, поміж деревами росте мох, що затримує  вологу. Знайдені чоловіком підберезники, підосичники і маслюки гарні, невеличкі, не червиві.

gryb 2

Пан  Ігор мовить, що якщо після  дощів буде тепло, очікує на справжній грибний урожай. За білими грибами чоловік буде вирушати на дністровські схили.

gryb 1

А чи є гриби в карпатських лісах?

«Грибів у нас ще нема, бо дуже холодно, уночі бувають  приморозки. Якщо надалі буде тепло, то перші гриби з’являться після 20 червня», – сказав журналістці ПІК Роман Бойчук, житель села Космач, що на Косівщині.

До речі, на центральному продуктовому ринку в Івано-Франківську, грибів наразі також ще немає і скільки будуть цьогоріч коштувати лісові дари – важко спрогнозувати.

Злата Леміш.

Фото Ігоря Нагірного.

Читайте також:

В Україну нарешті “йде” потепління (КАРТИ)

50-річний коломиянин Володимир Андрущенко щодня долає десятки кілометрів на велосипеді

Приєднуйтесь до нас у  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено