Івано-Франківськ

На Прикарпатті люди протестують проти будівництва свиноферми (ВІДЕО)

Жителі двох сіл на межі Галицького та Рогатинського районів 12-го червня  не дозволили під’єднати підстанцію на земельній дільниці, де анонсують

На в’їзді жителі сіл Насташине та Конюшки зібралися близько 8:00. О 10-й приїхали електрики, аби встановити та підключити електропідстанцію. Люди заблокували проїзд авто, пише ПІК.

Станом на 19:00 підприємці таки під’єднали електропостачання до підстанції, не зважаючи на домовленості з учасниками протесту.

До слова, люди вийшли на протест з цього приводу вже вдруге. Жителі сіл Конюшки та Насташине вперше вийшли на протест та перекрили дорогу Івано-Франківськ – Львів у серпні 2019-го року. Тоді люди просили владу, поліцію та екоінспекцію перевірити законність будівництва свиноферми між цими селами.

17-го жовтня селяни знову перекрили дорогу на знак протесту. 18-го жовтня фірму-орендаря зобов’язали забрати будівельні матеріали з території, яка їм не належить. 23-го жовтня близько 80 людей знову перекривали дорогу. 28-го жовтня під час пресконференції народний депутат України від виборчого округу № 84 Ігор Фріс повідомив, що будівництво свиноферми між селами Насташине Галицього району і Конюшки Рогатинського району зупинили.

12-го грудня 2019-го жителі сіл палили шини та гілки, протестуючи таким чином проти підключення електропідстанції на території, на якій, на їхнє переконання, споруджують свиноферму.

Детальніше у сюжеті Суспільного

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено