Івано-Франківськ

Вибір ПІК: кіно і книга

Сьогодні ми відкриваємо нову рубрику. Щовихідних будемо радити прибічникам ПІК, яку книгу варто прочитати та який подивитися фільм.

Розпочати розділ кіно хочемо із легкого та веселого, але не без змістовного.

Тому до перегляду ПІК рекомендує фільм Тайки Вайтіті – «Полювання на дикунів». Це новозеландська пригодницька сімейна комедійна драма. Вона поєднує і актуальність, і дотепність, і важливе повідомлення для глядачів. Весело, місцями нерозумно, але по-доброму, безглузді події і смішні діалоги в кінострічці розчулюють.

regnum picture 1532596705111898 normal

У сюжеті перед нами постає зухвалий хлопчик сирота, який після смерті прийомної матері налагоджує стосунки із прийомним батьком, сварливим дядьком Геком (Нілом), який був проти всиновлення Рікі Бейкера (Деннісон). Але для того, щоб Ріккі не забрали у дитячий будинок, а Гек (Ніл) не потрапив у будинок для людей похилого віку – вони тікають у ліс. І тут розпочинаються їхні пригоди. Чотири місяці виживання в буші, їх спіймали, але це ще не кінець…

p520 1446223 1581540905 7

Цікаво: коли головні герої тікають лісом від переслідувачів, звучить українська пісня “Щедрик”, відома у світі під назвою «Колядка дзвонів»

Щодо книги, то радимо розслабитися, взяти до рук оповідання нашого майстра слова. Здогадалися про кого ми? Про Павла Губенка. Якщо не знаєте хто це, то мерщій читати.
Відомий та улюблений ще з шкільних років, гуморист, класик сатири 20ст. , а головне актуальний до сьогодні – Остап Вишня ( так-так, ми про одну й ту ж людину).

А у його цитатах: «Взагалi любив я книжки з м’якими палiтурками. Їх i рвати легше, i не так боляче вони б’ються, як мати, було, побачить», – дехто може й себе побачити.

624d546a9a5adb3da42d3ad3071f5ae4

Що порадимо з Вишні? Та усі книги: «Мислівські усмішки», «Сом», «Весняні усмішки», «Зенітка», «Автобіографія», «Бенгальський тигр».

От уявіть, відкриваєте оповідання-усмішку «Отак і пишу» і немов ведете бесіду з автором.  Так ще й дізнаєтеся про деякі цікавинки і факти в роботі інших творчих особистостей. Такі ніби плітки з Остапом.

Отож, дивіться та читайте.

Гарного настрою!

З вами Надія Дзінько.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено