Івано-Франківськ

Президент Зеленський побував у Ланчині: мешканці розповіли, як рятувалися від стихії (ФОТО, ВІДЕО)

Вчора надвечір глава держави здійснив обліт затоплених територій Прикарпаття та ознайомився з перебігом ліквідації наслідків повені у Надвірнянському районі.

 

106059228 2042065049271685 1918567899258321402 o

«Ми будемо вам допомагати. Що потрібно від нас?» – сказав Володимир Зеленський мешканцям селища Ланчин Надвірнянського району, яке дуже постраждало від стихії, пише ПІК з посиланням на повідомлення Офісу Президента у Фейсбук.

Мешканці Ланчина розповіли Главі держави, як рятувалися від стихії, та про збитки, яких зазнали через повінь. У людей підтоплені та частково зруйновані оселі, й наразі постраждалі вимушені жити в родичів чи сусідів.

За словами голови Ланчинської ОТГ, для ліквідації наслідків негоди знадобиться близько 16 млн грн. На першочергові роботи, як-от розчищення доріг, прибирання повалених дерев та уламків, знадобиться близько 10 днів, а повністю привести селище до ладу вдасться до кінця літа.

«Ми підтримуємо, ми одразу виділили гроші на всі такі місця. І далі, будь ласка, працюйте, щоб люди не чекали через бюрократичні схеми. Гроші пішли. Зараз найголовніше – допомогти людям», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що позавчора, 24 червня, з робочим візитом побував на Франківщині прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він теж здійснив обліт районів стихійного лиха та провів в Івано-Франківськй ОДА засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), де наголосив, що держава допоможе постраждалим.

Уже вчора Уряд виділив 480 мільйонів на ліквідацію наслідків негоди на Прикарпатті. Всього на відшкодування збитків в Західній Україні Кабмін виділив майже 700 мільйонів.

У ВІДЕО – спілкування Президента України з людьми у Ланчині.

https://www.facebook.com/president.gov.ua/videos/628002014740638/?v=628002014740638

Перегляньте також:

Повені на Прикарпатті з висоти гелікоптера. Прем’єр-міністр України реагує на проблеми людей (ВІДЕО) (ЕКСКЛЮЗИВ)

Повінь на Прикарпатті: В ОДА провели засідання за участі прем’єра (ВІДЕО)

Пів мільярда гривень для Франківщини – від держави. Плюс пропозиції від закордонних послів

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено