Івано-Франківськ

В Рогатинському районі серйозно захворіла корова

У великої рогатої худоби (ВРХ) виявили лейкоз.

Про це повідомляють на сайті Рогатинської РДА, пише ПІК.

Захворювання виявили у ВРХ в господарстві СВК ім.Грушевського с.Чесники. У тварини відібрали кров для аналізу, який підтвердив позитивний результат.

З цього приводу в районній адміністрації відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. На комісії розглянули та затвердили план організаційно-господарських, ветеринарно-санітарних і спеціальних заходів по ліквідації лейкозу ВРХ в СВК ім.Грушевського із зазначенням строків виконання та відповідальних виконавців.

7fb56214b6

До слова, лейкоз – вірусна інфекція. В цьому і криється небезпека захворювання, так як зараження однієї особини може призвести до захворювання всього стада. Хвороба має онкологічний характер і може викликати пухлини в різних областях організму тварини. До вірусу лейкозу ВРХ сприйнятливі велика рогата худоба незалежно від породи, віку й продуктивності, а також вівці, кози, кролі, свині та менш сприйнятливі коні, коти, собаки, морські свинки, миші. Збудником лейкозу ВРХ є онкогенний вірус, який має близьку генетичну й антигенну спорідненість з вірусом Т-клітинного лейкозу людини.

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено