Івано-Франківськ

Коли чекати на бази НАТО в Україні?

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар прокоментував стан подій.

Розміщення баз можливе, коли Україна стане повноцінним членом Альянсу. Наразі говорити про бази ще рано. Про це Василь Боднар повідомив в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, передає ПІК.

79 tn

За словами заступника міністра, наразі ми приєдналися до Програми розширених можливостей НАТО. Це черговий крок на зміцнення співпраці з Північноатлантичним альянсом. Такі дії викликають в Росії негативну і нервову реакцію, зазначив Василь Боднар.

Військові потужності НАТО вже розташовані безпосередньо на російському кордоні в країнах, які є членами Альянсу. НАТО  на відстані 100 км від Санкт-Петербурга! Але це загрозу для Кремля не складає. А от теоретичне можливе колись розміщення військових баз, наприклад, у Криму – це мало би лякати”, – повідомив заступник міністра.

Василь Боднар нагадав, що Україна зробила запит про надання їй плану дій щодо членства в НАТО ще на Бухарестському саміті. Тоді Альянс зазначив, що Україна і Грузія будуть членами НАТО. Як відмітив заступник міністра, якщо політична ситуація буде сприятливою, Альянс повідомить про рішення. Після цього Україні нададуть план дій щодо членства.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено