Івано-Франківськ

У Болехові перекрили дорогу державного значення Н-10 «Стрий-Мамалига»

Люди налаштовані рішуче. Акцію протесту оголосили безстроковою. Понад 300 протестувальників  безупинно рухаються пішохідним переходом.

Протестувальники вимагають відремонтувати 2,5 кілометри шляху у центрі містечка. Протестують не вперше: дорогу в Болехові перекривали в 2018-му та в 2019-му. Але до думки місцевих жителів, напевно, ніхто не дослухається. Деталі протесту дізнавалася журналістка ПІК.

«Їздити центром містечка важко навіть на позашляховику, бо яма на ямі. Це при тому, що довкола містечка всі дороги відремонтовані. Так є чудовий шлях від курортного Моршина до Болехова. Більш-менш добрий шлях і з Долини. За ремонт цих доріг відповідав Укравтодор. А вже дорога в самому Болехові -місцевого значення, тому ремонтувати її треба за кошти місцевого бюджету», – розповідає киянин Олександр Макаренко, який наразі проживає у селі Поляниця, що неподалік Болехова.

Після минулих протестів місцеві активісти домоглися ремонту. Обласна влада гарантувала, що дорога в центрі Болехова буде відремонтована. Уже й відповідні тендери провели, і каналізацію під тротуарами почали ремонтувати… Здавалося б, роботи незабаром завершаться.

Та через незрозумілі причини все припинилося. Люди стривожилися, вони вже нікому не вірять та переймаються, що 2,5 кілометри центральної дороги залишаться у ямах, та ще й доведеться оголошувати новий тендер на ремонти.

Андрій Юсип, один з організаторів акції протесту, зазначає:

«Щодня центром Болехова щодня їздить близько 8 тисяч машин, в тому числі  великі вантажівки та лісовози, – додає Андрій Юсип, один з організаторів акції протесту.— Вони, звісно, ще більше нищать і без того знищену дорогу. І хоча, за документами, біля містечка є об’їзна, нею майже ніхто не їздить. Чому? Бо ця дорога лише на папері, а фактично всі їдуть  через містечко. Скажу більше, через розбиту дорогу в Болехові трапилися дві ДТП зі смертельними наслідками. І що нам чергових смертей чекати?».

Люди налаштовані рішуче. Акцію протесту оголосили безстроковою. Понад 300 протестувальників  безупинно ходять пішохідним переходом. За словами пана Юсипа, люди не будуть пропускати жодну вантажівку чи лісовоз. Зате зважатимуть на спецтранспорт, машини, в яких є діти та шкільні автобуси. Останніх цього дня буде багато, адже 30 червня в Україні — наймасовіше  ЗНО: з української мови та літератури.

Також раз на годину будуть пропускати приватний транспорт. Оскільки протест легальний та санкціонований, на час перекриття дороги державного значення порядок будуть забезпечувати поліцейські. Наразі відомо про 5 поліцейських постів, на яких водіїв будуть скеровувати, аби ті  прямували іншим шляхом.

Злата Леміш.

Читайте також:

Ваш гороскоп на тиждень: з 29 червня до 5 липня

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено