Івано-Франківськ

За програмою “Доступні кредити” українці отримали 1,1 млрд грн

Такою є одна із складових Урядової Програми стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19 та відновлення здоров’я країни в усіх галузях. 

Про це під час виступу на міжнародному віртуальному круглому столі Chatham House «Українські реформи: що далі?» повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише ПІК.

Щодо найважливіших напрямків Програми, які уже виконуються, то прем’єр зупинився на розширенні проєкту «Доступні кредити 5–7–9 відсотків»

“Після останніх змін зі сторони Уряду до програми доступних кредитів «5-7-9» кількість кредитів та їх обсяг збільшилися фактично в 2 рази. Станом на 6 липня загальна сума виданих кредитів по програмі склала 1,1 млрд грн. Причому більше половини цієї суми – це кредити на інвестиційний розвиток бізнесу. Ще половина – це рефінансування кредитів фактично під 0%. Все більше банків приєднується до програми і зараз їх вже 16”, – сказав прем’єр.

Він також сказав про новий інструмент отримання кредитів для малого і середнього бізнесу з частковою державною гарантією.

“Уряд схвалив законопроекти, згідно з якими українські підприємці, що зазнали  фінансових втрат внаслідок пандемії COVID-19, зможуть отримати кредити фактично під 0%, що надважливо для відновлення роботи підприємств. Для цього держава гарантує 80% тіла кредиту перед банком”, – зауважив Денис Шмигаль.

Стосовно створення нових робочих місць в Україні, Денис Шмигаль сказав наступне:

“Завдяки реалізації проектів програми «Велике будівництво» станом на червень додатково створено більше 10 тисяч робочих місць в сфері дорожнього будівництва. Крім того, завдяки Урядовій програмі по частковому безробіттю вдалося зберегти 241 тисячу робочих місць серед працівників малого і середнього бізнесу. Варто відзначити і роботу Державної служби зайнятості, через яку за останні місяці вдалося працевлаштувати майже 160 тисяч громадян”.

Читайте також:

Хто буде слідкувати за розподілом коштів для постраждалих від повені?

На Тисменничині витратили понад 632 тисячі гривень на сільські проєкти

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено