Івано-Франківськ

Прикарпатський фермер єдиний в Україні, хто робить хамон з баранини

Василь Стефурак акліматизував європейських овець і вивів власну породу для вирощування в українських Карпатах.

Про це пише НМП, передає ПІК.

“Відкрию деякий секрет, на приготування хамону потрібно три місяці і тільки натуральні інгредієнти. Пару сотень років тому хімії не було. І мої вівці харчуються тільки травою, отже мій хамон відповідає старовинному австрійському рецепту. Зараз я розпочинаю роботу з молоком та сиром, а до цього займався тільки м’ясом”, – розповідає фермер.

Рецептом із паном Василем поділився австрійський фермер під час навчання в Австрії. Це фамільний рецепт, якому сотні років.

527deeaac25ffbbd409e77655d613e31

“Формула мого успіху дуже проста – п’ять років просидів у гною з вівцями, тому що треба було ці вівці перепустити через руки. Потрібно досліджувати кожну тварину і допомогти тим вівцям, які зможуть жити в наших умовах та вибракувати тих, хто не зможе жити в карпатських умовах”, – каже Василь.

Він також зазначає, що закріпив породні якості тварин за показниками на одну вівцематку: скільки вона дає вовни, молока та м’яса. Та закріпив з найкращих європейських порід. В цьому плані він має унікальний досвід і досягнення. Це прорив у вівчарстві! Люди, які дотичні до вівчарства, визнають це.

“Наразі в мене є експериментальна отара”, – наголошує при цьому Василь Стефурак.

Додамо, хамон – це  іспанський національний делікатес, сиров’ялене свиняче стегно.

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено