Івано-Франківськ

Іван Бондар та ФК Інгулець перемагають Прикарпаття

Арбітр з Києва допоміг лідеру Першої ліги обіграти Команду Рідного Краю

Світлина від Олександра Дем'янчука.

Футбол. Чемпіонат України. Перша Ліга сезону 2019/20, 24 тур

15.07.2020, смт. Петрово, Кіровоградська обл, стадіон Інгулець

Інгулець (Петрово) – Прикарпаття (Івано-Франківськ) – 1:0

Гол: На совісті арбітра матчу Іван Бондара 90+3 з пенальті

Прикарпаття: Вульчин, Борисевич, Пастух, Бочкур, Лаврук (Бойко, 69), Воробчак, Вацеба (Дербах, 71), Геник, Кузьмин (Павлюк, 79), Семотюк, Барчук (Дитко, 46).

Попередження: Запорожець (58), Мішуренко (60) – Семотюк (9), Вацеба (27), Лаврук (49), Дитко (84), Бочкур (90+2).

Вилучення: Семотюк (53 хв.), Ковалюк (53 хв.)

В рамках 24 туру Чемпіонату України з футболу серед команд Першої Ліги Івано-Франківське “Прикарпаття” на виїзді зустрічалося з лідером змагань ФК “Інгулець” з Петрового Кіровоградської області. Якщо відверто, то особливих надій пов’язаних з результатом цього матчу напередожні гри не було. По-перше з різних причин у складі івано-франківців гру пропускали основний центральний захисник команди Василь Француз та плей-мейкер Іван Сондей, а по-друге суперник – очолює турнірну таблицю і ставить перед собою максимальні завдання.

Світлина від Олександра Дем'янчука.

Проте підопічні Володимира Ковалюка видали сьогодні мабуть найкращий свій матч в 2020 році, ні в чому не поступаючись фавориту. Чудово зіграв дует оборонців Бочкур-Пастух, буквально випалював центр поля іменинник Василь Геник, як завжди активними були Роман Кузьмин та Владислав Семотюк, самовіддано грав Роман Борисевич. Що вже говорити про голкіпера прикарпатців Остапа Вульчина, який, крутився, немов білка в колесі та творив дива в рамці воріт, протягом усього матчу, аж до останньої хвилини. Та й загалом всі хлопці виклалися на максимум своїх сил, за що їм хочеться тільки подякувати.

Світлина від Олександра Дем'янчука.

В першій половині зустрічі гра проходила на зустрічних курсах з деякою територіальною перевагою господарів, проте найнебезпечніший момент забити був все-таки у гравців “Прикарпаття”. Під завісу тайму Назар Воробчак змістився з правого флангу в центр і лівого ногою завдавав прицільною удару, перевіривщи на міцність голову захисника “Інгульця” Олександра Кучеренка. А ще за мить, Роман Борисевич пробивив з-меж штрафного майданчика, але той же Кучеренко встиг поставити ногу зверху і, не факт, щоб без порушення правил. В цьому епізоді рефері чомусь вказав на кутовий удар.

Світлина від Олександра Дем'янчука.

Проте з самого початку другого тайму арбітр зустрічі Іван Бондар з Києва почав послідовно та прискіпливо вбивати Команду Рідного Краю. Очевидно, що план режисера зустрічі був чіткий та зрозумілий: залишити Івано-Франківців у меншості та дати можливість майстерним господарям розігрувати чисельну перевагу. На 53 хвилині поєдинку півзхисник “Прикарпаття” Владислав Семотюк увійшов до штрафного майданчика “Інгульця”, та впав на газон після поштовху більш масивного захисника суперників. Пенальті можливо в цьому епізоді й не було, але гравець івано-франківської команди його і не просив, просто почавши підводитися з газону. Натомість отримав перед собою попередження, яке за винятковим збігом обставин було вже для Владислава другим у матчі. Після цього епізоду не витримали нерви у Володимира Ковалюка, який також отримав червону картку та пішов додивлятися гру в чагарниках.

Світлина від Олександра Дем'янчука.

Але за більш ніж 35 хвилин, які залишалися до закінчення матчу гравці ФК “Інгулець” так і не зуміли знайти ключів до воріт Остапа Вульчина. Голкіпер “Прикарпаття” спіймав кураж та проводив один з кращих матчів у своїй професіональній кар’єрі. Остап не тільки парирував м’ячі, а й вдало керував діями своєї команди, підказуючи, як краще переміщатися польовим гравцям та які зони закривати. На це можна було дивитися вічно та, на жаль, головним героєм цього поєдинку став не воротар “Прикарпаття”, а дванадцятий гравець у складі “Інгульця” Іван Бондар.

Світлина від Олександра Дем'янчука.

Вже у компенсований час джокер команди з Кіровоградщини спочатку висосав з пальця неіснуючий пенальті в епізоді, коли кращий бомбардир чемпіонату Сітчінава зашпортався сам об себе, і після того, як господарі на радість місцевій торсиді, яка незважаючи на карантин без масок споглядала за грою з корчів по-периметру стадіону його реалізували, швиденько дав фінальний свисток рівно на 94 хвилині матчу. Цікавим і промовистим також є факт, що при 18 порушенняз у складах обох команд у “Прикарпаття” 6 попереджень та вилучення, а у господарів аж 2 жовті картки.

Світлина від Олександра Дем'янчука.

А ось сюжет телеканалу “Футбол” про події під час та після матчу “Інгулець” – “Прикарпаття” в Петровому:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

alt
© 2020 Всі права захищено