Івано-Франківськ

Жителі та гості Косова безкоштовно прикрашають місто

Днями на масштабній стіні намалювали великого єнота із букетом квітів. Мер припускає, що це освідчення в коханні.

108364266 986472888457485 8720007942904058477 n

Днями на масштабній  стіні, за кілька метрів від центру міста, намалювали великого єнота із букетом квітів у лапах та відновили пошкоджені повінню сходи до плеса. Більше про добрі справи у Косові дізнавалася журналістка ПІКу.

«Мені сподобалося зображення єнота. Але хто автор настінного малюнка, не знаю, маю лише світлини. На них видно, що малювала це молода людина, можливо студент нашого інституту прикладного і декоративного мистецтва Львівської Національної академії мистецтв. Зображення єнота в середньому має розміри 2 на 1,5 метри. Зверху намальовано розбите серце. Можу припускати, що художник-графітник так освідчився в коханні, а можливо це якісь символи, сподіваюся, незабаром дізнаємося», – каже Юрій Плосконос, міський голова Косова.

Очільник міста стверджує, що це не мурал, як помилково пишуть у соцмережах , а кольорове  графіті. Мурал у Косові є лише один— це зображення традиційного гуцульського орнаменту. Він знаходиться на будинку, що на  перехресті вулиць Небесної Сотні та Шевченка.

За словами пана Плосконоса, окрім розмальовування міста, небайдужі мешканці і гості Косова часто самостійно, без жодних нагадувань і безкоштовно прибирають. Хоча і таких, що паскудять, на жаль, не бракує, та  добросовісних—більше.

108495726 629351644602529 1553986310527034944 n

«Люди прибирають окремі вулиці, зокрема Набережну та територію біля водоспаду Гук. А  Василь і Надія Люльки ще минулого року безкоштовно, з підручних матеріалів зробили сходи до плеса, що знаходиться нижче Будинку культури на вулиці Небесної Сотні. Тими сходами користувались сотні людей», – інформує міський голова.

На жаль, цьогорічна повінь  пошкодила сходи. Та родина Люльок їх відновила. Насамкінець пан Плосконос подякував всім небайдужим і додав, що міська влада буде робити, все, що зможе, аби Косів щороку ставав кращим та комфортнішим для місцевих мешканців ат численних туристів.

Злата Леміш

Фото з фб групи «Косів. Діалог».

Читайте також:

У Косові відновили будівництво для дітей

У Косові патрульні могли заробити 100 доларів

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено