Івано-Франківськ

На Долинщині пройшов фестиваль бойківської культури (ФОТО)

Онлайн-фестиваль відбувся у Вигоді.

Про це повідомляє “Молода Просвіта”, пише ПІК.

“Щоб пам’ятати своє минуле і передати його нащадкам, відділ культури Вигодської ОТГ разом із “Молодою Просвітою Прикарпаття” організували онлайн-фестиваль “Єднання поколінь. Бойки”. Для святкувань обрали дві локації: 200-літню хату і громадський простір “Вулик”. Старші вигодяни розпочали дійство щирою розмовою з молодшим поколінням про традиції предків, згадали бойківські пісні і танці. Також діти та дорослі повертали з забуття давні місцеві промисли, вчились робити іграшки зі сіна”, – йдеться у повідомленні.

 

“У давнину люди плели кошики зі соломи, кори, лози. Ми хочемо все це показати нашій молоді і відновити бойківські традиції”, – розповів власник місцевої мануфактури Володимир Штогрин.

Членкиня громадського простору “Вулик” Софія Футерко зазначила, що у Вигоді прагнуть об’єднати різні покоління задля відновлення своєї історії:

“Бойки – закриті люди, тому ми мало знаємо про наш край. Громадський простір Вигоди має стати тим місцем, де спільно будемо збирати кожну зернину бойківських традицій і дамо їм нове життя”.

Завершився фестиваль смачними частуваннями у 200-літній бойківській хаті, що у селі Новошин.

DSC 7806 scaled DSC 8118 scaled DSC 7731 scaled DSC 7594 scaled DSC 7537 scaled DSC 7429 scaled

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено