Івано-Франківськ

В Раді хочуть повернути кримінальне покарання за п’яне водіння та підвищити штрафи до 51 тис. грн

Також законопроект пропонує дозволити позбавляти п'яних кермувальників прав на термін від двох до трьох років.

101971 1 large

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №3858, яким повертають кримінальну відповідальність за керування транспортним засобом в стані сп’яніння, повідомляє сайт партії “Голос”, пише ПІК.

“Законопроект також значно підвищує штрафи за нетверезе керування авто та пропонує надати повноваження поліцейським примусово доставляти для медичного огляду п’яних водіїв та вилучати у них документи на право керування автомобілем”, – йдеться у повідомленні.

Авторка законопроекту народна депутатка Устінова Олександра стверджує: «В Україні щороку складають близько 130 тисяч протоколів за керування авто в нетверезому стані. Але, як бачимо, через низькі штрафи та відсутність кримінальної відповідальності ми щодня стаємо свідками страшних аварій, спричинених п’яними водіями”.

“Законопроект пропонує підвищити штрафи з 10 200 грн. до 34 000-51 000 грн. за перше порушення та до 51 000 грн. за друге порушення правил. Крім того законопроект дає право арештовувати терміном на півроку водіїв, які вчиняють даний кримінальний проступок повторно.Також законопроект пропонує дозволити позбавляти прав водіїв за пяне водіння від двох до трьох років”, – повідомляється на сайті.

Читайте також:

Кримінальної відповідальності за “п’яне” водіння – не буде

У водія, який порушив ПДР, патрульні виявили масу чужих документів

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено