Івано-Франківськ

Вибір ПІК: кіно і книга

Щовихідних ми радимо прибічникам ПІК, яку книгу варто прочитати та який подивитися фільм.

Кіно
Сьогодні ми радимо ще одну українську нетипову комедію – «Мої думки тихі».
Режисер – Антоніо Лукіч.

mmm e1578751346471

«Мої думки тихі» – це українська комедія про звукорежисера, якому потрібно записати звуки закарпатських тварин. Герой вирушає в робочу поїздку з мамою, що морально ускладнює процес виконання завдання.

7FBE5310 E80B 48BA B4A3 2E8C72DB2322 w1200 r1

Не примітивний гумор, звичайна, не занадто літературна українська мова, «живі», природні діалоги, зрозумілі персонажі, абсурдні життєві ситуації – все це описує «Мої думки тихі». Як вміститися в плацкарті, коли твій зріст близько двох метрів? Чи можна кайфувати на відпочинку разом з мамою? Ба більше: їй треба зробити красиву фотку в полі з кульбабками та інше.

orig
Найкраще у режисера виходить створювати мовчазні сцени, затянутість яких навмисне пробуджує незручність – вона викликає почуття сорому так, ніби все відбувається насправді. Можливо, не всі ці моменти сподобаються глядачам, проте і зайвими їх ніяк не назвеш.
11
Роль мами головного героя грає артистка театру і кіно Ірма Вітовська, досвід актриси добре гармонує з досвідом її героїні. Тому впевнені рухи і більш чітка мова перетворюються в природні риси товариською матері, яка завжди буде контрастувати на тлі більш замкнутого сина.

5ced01f705c80

Також тут є діалоги, які треба не просто слухати, а й обдумувати. І взагалі, фільм вийшов таким, аби не лише посміятися (а ви точно будете це робити!), а щоб подумати, наприклад, про те, чому українські корови не дивляться в небо.

Дивіться та смійтесь!

Книга

Новенька книга Стівена Гокінґа – “Про Всесвіт коротко”

Колись усе почалося з космічного зернятка, що легко вмістилося б у горіхову шкаралупку…

53450 99794

 

Книгу варто прочитати всім, й вченим, й дослідникам космічного простору й тим, хто тільки зачаровано дивиться в зіркове небо, намагаючись збагнути походження Всесвіту.

На вас чекають:
• Карколомні таємниці світобудови
• Супергравітація і суперсиметрія
• Квантова теорія і М-теорія
• Теорія Ейнштейна і правила Фейнмана та спроба їх об’єднання
• Прогноз майбутнього для планети Земля

Наукова розвідка та водночас фантастична пригода від Стівена Гокінґа. Крізь простір-час, мембрани і струни, що рухаються в одинадцяти вимірах, до чорних дір, які ховають у собі безліч таємниць про наш величезний незбагненний Всесвіт.

Цікавого вам читання та перегляду!

З Вами Надя Дзінько, ПІК.

Читайте також:

Вибір ПІК: кіно і книга

Вибір ПІК: кіно і книга

Ваш гороскоп на тиждень: від 20 до 26 липня

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено