Івано-Франківськ

Вибір ПІК: кіно і книга

Сьогодні у нас в рекомендованих "Uncut Gems" та "Над зозулиним гніздом".

Кінофільм “Uncut Gems”, що українською звучить як «Неграновані коштовності». Це кримінальний трилер. Видатна, унікальна стрічка, яку можна зрівняти з двогодинною панічною атакою. Готувалася до зйомок дуже довго, а сценарій переписувався неодноразово.

ytyty

Режисер – два брати Сефді. У головній ролі – Адам Сендлер, що закріпився в спірних ролях другосортних комедій.
Перегляд цього фільму – це воістину захоплюючий досвід. Тримає фільм з перших і до останніх секунд. Лише наприкінці починає відпускати.

Untitled 11 2

Трішки про сюжет: Говард Ратнер (Адам Сендлер), власник ювелірного магазину і азартний гравець. Він великий фанат НБА, життя не мислить без ставок на ігри, тому знаходиться по вуха в боргах і постійно ховається від кредиторів. Так і цього разу, він бере гроші під великі проценти і тікає. Але тепер у нього є рідкісний опал, який світиться всіма існуючими квітами і нагадує маленький кишеньковий всесвіт. І тут нізвідки з’являється баскетболіст, якого теж цікавить цей опал…

890d8254c59f857e07db190db281ce4d
Ця драма, про людину який хоче втриматися на вершині успіху, хоча він і не помічає як, потопає в своїх зростаючих проблемах.
Цікаво, що загальні сучасні тренди світового авторського кіно немов ігноруються, але до уваги беруться традиції незалежного американського…що в результаті дає старомодний фільм в новій оболонці.

Brody UncutGems 1

Гарного перегляду!

Книга
Роман “Над зозулиним гніздом”. Так, фільм такий теж є, ще й культовий, має аж 5 оскарів. Але ми радимо прочитати книгу, як то кажуть, першоджерело. До речі, сам автор негативно розкритикував фільм кінорежисера Мілоша Формана.

703856 big

 

Це роман Кена Кізі. Він працював у психіатричній лікарні, от і переніс свій досвід на папір. У тій лікарні проводили «ЛСД-сесії» та робили досліди із використанням сильнодіючих наркотиків, а автор був асистентом психіатра і добровільно брав участь в тих експериментах. 

Сама назва  твору  приваблює своїм  формулюванням. Але якщо подивитись на альтернативу перекладу, то синонімом до слова cuckoo (зозуля) є також значення «несповна розуму, схиблений», а nest (гніздо) – дах, притулок. Тоді вже й картина вимальовується і співзвучність із сюжетом. Але автор взяв назву з рядків дитячої лічилки, яку промовляє вождь Бромден, два рядки якої також винесені в епіграф:

« Фрагмент… Полетіли гуси вслід:
Хто на захід, хто на схід,
Ну а третій — глянь ондо —
Над зозулиним гніздом.

Зауважимо, що це одна з головних книг покоління хіпі та бітників, що істотно вплинуло на розвиток цих культур.

 

1584628085192519338

Гарного вечора!

З Вами Надя Дзінько, ПІК.

Читайте також:

Ваш гороскоп на тиждень: з 6 до 12 липня

Кримським морякам, які не зрадили Україну в 2014, Зеленський пообіцяв квартири

Підписуйтесь на сторінку ПІК у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

1

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено