Івано-Франківськ

Юний тлумачанин пишається своїм братом-героєм і хоче, щоб про це знали всі

11-річний учень Тлумацької гімназії Юліан Батіг став переможцем обласного етапу історико-краєзнавчої акції «Герої не вмирають».

Його робота «Війна у долі мого брата» визнана найкращою у номінації «Стаття». Акцію організовував департамент освіти, науки і молодіжної політики ОДА, пише ПІК.

YUlian ta Oleg

  • Дружні брати Батоги на рибалці

Брат Юліана Олег теж колишній гімназист. Хлопець потрапив у зону АТО, коли проходив строкову службу в лавах української армії, – у серпні 2014-го. Перед тим за десяток днів опанував снайперське ремесло. А далі – пекло війни: оборона Дебальцевого, розвідка, конвоювання терористів, вічні артобстріли, смерть друзів … Олег повернувся живим, мабуть, завдяки молитвам матері і бабусі, тихим переживанням у собі батька, вірі у брата-героя Юліана. Рідні кажуть: Олег ніколи не розповідає про пережите. За всі ці роки обмовився кількома фразами, бо часом слова стають нестерпно болючими.

Oleg iz batkom

Тоді, у 2014-му, ще зовсім маленький Юліан не все розумів із небагатослівних розповідей Олега. Тепер прийшов час підліткові переосмислити випробування братової долі. Так на світ з’явилася згадане вище літературне дослідження.

До слова, батько Олега і Юліана Михайло Батіг – член Національних спілок письменників та журналістів України, автор п’яти поетичних збірок. У 2019-му побачила світ його книга «Ті, що спалахнули у небі зірками»  про російсько-українську війну, про страждання і надії юних захисників України, серед яких був і його син Олег. Тож Юліан тепер робить перші кроки по батьковому літературному шляху.

Читайте також:

Звідки походить «Вільха» і чому, вперше за історію свого існування на Тлумаччині, вона не відбулася?

Ваш гороскоп на тиждень: від 20 до 26 липня

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено