Івано-Франківськ

У ПЦУ розповіли, чи можна жінкам приходити до церкви в штанах

Подібних заборон насправді не існує.

e7d4b80ad0b50318a96fb6c8e55246b6 quality 75Xresize crop 1Xallow enlarge 0Xw 740Xh 400

У Православній Церкві України заявили, що жінкам можна заходити до храму у штанах, передає ПІК.

“Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подібних правил, які б забороняли зараз жіноцтву в штанах приходити до храмів. Для наших священнослужителів важливим є не те, в якому одязі людина приходить до храму, а головне – з якими бажаннями та духовними потребами”, – повідомили на Facebook-сторінці ПЦУ.

Як додали представники духовенства, насправді заборона на відвідування храму жінкам, які вдягнули штани – міф, який вник він від неправильного тлумачення Писання.

“Отже, важливою є не так форма одягу, як мета, з якою він вживається. Переконані: для Бога важливе не зовнішнє, а внутрішнє, не тимчасова “обгортка” людини, а її духовні прикраси. Хоча, безперечно, і чоловічий, і жіночий одяг, особливо коли людина проходить до храму, не має бути спонуканням до гріховних спокус”, – додали в ПЦУ.

Священнослужителі підкреслили, що йдеться про заборону чоловікові вдавати з себе жінку і навпаки, а не про речі, у які вдягаються парафіяни.

До слова, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній також закликав вірян відвідувати храми та не хвилюватись через свій одяг або незнання церковних традицій,

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено