Івано-Франківськ

Звідки Верховинщина братиме гроші на фінансування району

"Як Бог дасть, так і буде фінансуватися", - каже голова районної ради Іван Шкіндюк.

Про це пише Суспільне, передає ПІК.

unnamed 15

“Ми починали з молитви, йшли з молитвою і закінчували молитвою, нам допоміг Господь Бог, і тому нас почули”, – так розповідає Іван Шкіндюк про виїзну відкриту сесію Верховинської райради під стінами адмінбудівлі в Києві.

14 липня мешканці Верховинщини таки відстояли свій район.

“Ми ще не знаємо, які функції будуть у нас. Повинен бути закон про адміністративно-територіальний устрій”, – підкреслює Іван Шкіндюк.

Голова районної ради уже анонсує шляхи розвитку для Верховинського району. Зокрема, каже, що розвиватимуть туризм, лісову галузь та дорожню інфраструктуру.

Натомість, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук зауважує про невизначеність шляхів фінансування територіальних громад і районів.

“Є проєкт закону, який готує уряд про повноваження районів, де є чіткий пункт про те, що райони готуватимуть плани на соціально-економічний та культурний розвиток. Тому потрібен ресурс. Але чи не заберуть цей ресурс від ОТГ – важливе питання і перед урядом, і перед депутатами”, – зазначає Стефанчук.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено