Івано-Франківськ

Стали відомі нові деталі інциденту з призовником у Надвірній

Ніхто нікого не затримував: громадянин, через якого виник конфлікт у Надвірній, ухиляється від служби в армії, - заявили військові.

Як повідомляв сьогодні ПІК, на Прикарпатті хлопця хотіли забрати до військкомату прямо з вулиці.

Нагадаємо, очевидці заявили, що у Надвірній працівники військкомату хотіли помістити в автомобіль хлопця. Один з небайдужих перехожих перекрив рух автомобілем, а люди взяли машину в коло. На місце приїхала поліція.

Згодом ситуацію прокоментували в ГУНП Івано-Франківської області.

За словами начальниці сектора комунікації ГУНП в області Христини Максимчак, сьогодні, 23 липня, близько 10 ранку у Надвірній працівники груп реагування патрульної поліції, які здійснювали на той час патрулювання міста, на одній з вулиць побачили групу людей, близько 20 осіб, у яких була конфліктна ситуація.

“З’ясувалося, що це були працівники військкомату, які спікувалися з чоловіком, що ймовірно ухиляється від призову. Поліцейські намагалися врегулювати конфліктну ситуацію, спілкувалися з людьми, які зібралися на місці події.  Ніяких спільних відпрацювань поліції разом з військкоматом не було. Поліцейські нікого не затримали і складати протоколи не було підстав”, – додала Христина Максимчак.

Як стало відомо ПІКу з власних джерел, хлопця, який, ймовірно, ухилявся від призову, не затримували і не вручали  жодних документів.

Ситуацію кореспондентові ПІКу прокоментували в обласному військовому комісаріаті.

Начальниця пресслужби Івано-Франківського обласного військкомату Юлія Гамма заявила, що за інформацією, наданою Надвірнянським військовим комісаріатом, сьогодні у Надвірній відбувалося планове оповіщення призовників, оскільки зараз проходить призов. Планове оповіщення не передбачає жодних затримань чи інших дій, окрім інформування.

Громадянина 1999 року народження, з яким виник конфлікт, було повідомлено про те, що він зобов’язаний особисто з’явитися до військкомату. Крім того, зі слів військового комісара Надвірної, той вже неодноразово ухилявся від призову. Також йому повідомляли про те, що за це передбачена кримінальна відповідальність. Більше того, до поліції уже подавали інформацію, що він ухиляється від призову.

 Зі слів військових, громадянин почав реагувати на повідомлення неадекватно, видавав себе за іншу особу, а також вчиняв агресивні дії. На місце викликали поліцію. Також прибув батько призовника та влаштував словесну перепалку з працівниками поліції. Під час цього конфлікту сам хлопець втік.

Також Юлія Гамма підтвердила, що він відмовився пред’явити працівникам військкомату документи, що посвідчують особу. Однак, зі слів працівників Надвірнянського військового комісаріату, його знають особисто, бо вже спілкувалися з ним раніше. Також йому направляли повістки додому, однак там відповідали, що той перебуває за кордоном.

Наразі працівники військкомату вкотре передали відповідні документи до поліції.

Орест Борисікевич.

Читайте також:

На Прикарпатті хлопця хотіли забрати до військкомату прямо з вулиці (ВІДЕО)

В Галичі люди перекрили дорогу (ВІДЕО)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено