Івано-Франківськ

Відтепер українці можуть вільно летіти до Італії

Україна та Італія повністю зняли обмеження на польоти між країнами.

Про це повідомили avianews.com в авіакомпанії Wizz Air, яка анонсувала запуск 17 нових маршрутів між країнами, пише ПІК.

«Минулого тижня Україна підписала нову угоду про авіаперевезення, яке повністю лібералізувати ринок між двома країнами. Після цього авіаційна влада Італії (ENAC) надали права на маршрути Wizz Air », – відзначили в лоу-кост.

Режим польотів за принципом «відкритого неба» між Італією і Україною ініціювала ще в 2015 році Державіаслужба України. Він почав діяти в 2016 році. Влада могла допустити на будь-який маршрут будь-яку авіакомпанію.

Однак 31 січня 2020 року авіаційна влада Італії повідомила Україну, що українські авіакомпанії отримали досить багато прав на маршрути. Це стало фактично червоним світлом на видачу нових дозволів на авіалінії, через що Державіаслужба почала відхиляти заявки SkyUp, який хотів розширити свою присутність на ринку польотів між Україною та Італією.

Причина обмежень.

Про можливу причину таких дій влади Італії avianews.com писав раніше.

“Країна хоче розвивати місцевий авіаційний ринок і отримувати податки в місцевий бюджет. Це можливо, коли польоти виконує базується в Італії авіакомпанія, яка наймає місцевий персонал.Раніше таку роль виконував лоу-кост Ernest Airlines, однак він призупинив польоти в січні 2020 року. Його маршрути відразу спробувала підхопити SkyUp, однак зіткнулась з перешкодами”, – йдеться у повідомленні.

У березні 2020 року ENAC видав права на 11 маршрутів з Італії в Україну ірландському лоу-косту Ryaair, який має бази в країні і наймає місцевий персонал. Пізніше авіакомпанія анонсувала ще шість маршрутів, збільшивши їх загальну кількість до 17.

Слідом за відкриттям бази Wizz Air і працевлаштування місцевого персоналу в Мілані угорський лоу-кост отримав зелене світло від італійської влади на запуск 17 маршрутів в Україні.

В результаті такої тактики ENAC зміг стримати експансію в країну українських авіакомпаній, надавши перевагу лоу-кост, що базуються в Італії. Після цього необхідність обмежувати авіасполучення між країнами зникла.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено