Івано-Франківськ

Галич: Якщо в хаті вода вище плінтуса – то це потоп, якщо у підвалі аж до підлоги і тому розсувається хата, то даруйте

Такого погляду дотримувалась міська влада у Галичі при визначенні грошової компенсації людям, які постраждали від повені. Галичани продовжують протестувати.

Вчора у Галичі була бурхлива сесія міської ради. Відео у мережі виклав Володимир Теслюк, пише ПІК.

З-понад 500 мешканців міста, які претендували на державну підтримку після стихії, у “щасливчиках” опинилася лише п’ята частина. Якщо точніше, то за рішенням комісії 100 людей зібрали повний пакет документів на отримання допомоги та ще 29 осіб повинні дозібрати необхідні папери.

З шумом-гамом депутати затвердили цей список в цілому. При тому вирішили звернутися до Галицької РДА, щоб там продовжили термін приймання документів від людей, які розраховують на кошти державної підтримки. До того ж, сесія міськради погодилась на те, щоб провести додаткове обстеження помешкань і, можливо, розширити списки потерпілих. 

На виконання своїх вимог люди дали міській та районній владі тільки день. Якщо не буде практичних кроків на користь галичан, що постраждали він повені, вони завтра об 11.00 знову перекриють дорогу, як це було минулого тижня.

Окрім того, читачі ПІК знають, що минулого тижня представники галичан побували зі своїми проблемами на засіданні Постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, атикорупційної політики, люстрації та очищення влади.
Тепер, на вимогу комісії, 31 липня на сесії Івано-Франківської обласної ради галицька влада має прозвітувати про стан речей щодо виплат людям державної допомоги.

Дослівно, рішення обласної постійної комісії таке:

“рекомендувати Галицькій міській раді 31.07.2020 року на пленарному засіданні сесії Івано-Франківської обласної ради поінформувати обласну раду щодо проведеної роботи та здійснення компенсації від держави жителям м. Галич в наслідок паводків, які мали місце 22-24 червня 2020 року на території міста Галич;

– рекомендувати Галицькій районній державній адміністрації 31.07.2020 року на пленарному засіданні сесії Івано-Франківської обласної ради поінформувати обласну раду щодо проведеної роботи та здійснення компенсації від держави жителям м. Галич в наслідок паводків, які мали місце 22-24 червня 2020 року на території міста Галича”.

Читайте також:

В Галичі люди перекрили дорогу (ВІДЕО)

У Верховинському районі стався повторний зсув грунту

28 липня: постарайтеся провести цей день у святковому настрої

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено