Івано-Франківськ

Косів чи Матеївці: на Косівщині люди вагаються до якої громади увійти (ВІДЕО)

Мешканці  п'яти сіл Трацької сільської ради не можуть визначити до якої ОТГ приєднатися: одні хочуть до Косова, інші - до

До складу Трацької сільської ради входять п’ять населених пунктів – Трач, Цуцулин, Кривоброди, Гуцулівка та Корости. 12-го червня за розпорядженням Кабміну населені пункти Трацької сільської ради приєднали до Матеївецької громади. Таке рішення сільський голова Роман Яремійчук називає незаконним.

“Вони списки зібрали, але ті списки фальшиві. Там триста чоловік – покійники, неповнолітні. Це абсурд таке писати. Вони по два рази писали людей. Я ж не зробив ті списки. Це їх адвокат підписував, що “з оригіналом вірно” Його підпис там є, і суд прислав сюди”, – каже Роман Яремійчук.

Радник голови Івано-Франківської ОДА Валерій Крецул у складі міжвідомчої регіональної групи був у Трацькій громаді та аналізував їхню інфраструктуру, надання публічних послуг, віддаленість від двох об’єднаних громад.

“Запропонували обом сторонам спільно з депутатським корпусом подворові обходи по всіх населених пунктах цієї сільської ради. Щоб вони визначили, куди люди хочуть, однак обходів не було здійснено. Тому рішення було прийняте Кабміном. Ми доводили уряду наше рішення і однієї сторони, і другої, аби вони могли визначитися”, – зазначає Валерій Крецул.

Детальніше у сюжеті Суспільного.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено