Івано-Франківськ

На Тлумаччині бджоляр може отримати 60 тисяч гривень дотації

Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей.

Сьогодні на засіданні Тлумацької РДА обговорили обговорили питання державної підтримки бджільництва – цього року це запроваджується вперше.

На початку наради повідомив, що нещодавно було зареєстровано громадську організацію «Товариство бджолярів Тлумаччини».

Про це повідомляє Тлумацька РДА, пише ПІК.

“Стимулювання розвитку бджільництва сприятиме збільшенню кількості промислових пасік, запровадженню простежуваності продукції бджільництва, а також підвищенню її якості та конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках. Крім того, галузь бджільництва важлива для розвитку малого підприємництва на селі”, – йшлося на нараді.

Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей.

“За наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становить 60000 гривень одному отримувачу”, – йдеться у повідомленні.

Окрім цього пасічники обговорили й інші питання.

“Зокрема, висловили своє занепокоєння щодо стану бджолосімей, у результаті негативного впливу хімічних препаратів, якими обробляють посіви недобросовісні сільгоспвиробники. Занепокоєні, що їх не попереджають про час обробки посівів, а тому вони не можуть вживати запобіжних заходів”, – йдеться у повідомленні.

Також обговорили питання  створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, заготівлі і переробки продукції бджільництва тощо.

Читайте також:

У Тлумачі з’явилися клумби, створені юними читачами бібліотеки (ФОТО)

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено